Keuring

Een ondergrondse tank van minder dan 5.000 kg moet om de 5 jaar gekeurd worden. Is de inhoud van uw tank groter, dan dient de keuring om de 2 jaar plaats te vinden. Voor bedrijven is het zelfs verplicht om de twee jaar, ongeacht de tankinhoud. Bij bovengrondse tanks moet er een éénmalige keuring plaats vinden voor particulieren en een driejaarlijkse voor bedrijven. Weet u niet of het tijd is voor de keuring? kijk dan even op de groene dop of het groene merkplaatje naar de datum van de volgende controle. Tanks die tijdens de keuring gebreken blijken te hebben, krijgen een rode dop of merkplaat en mogen niet meer gevuld worden.  

Bent u van plan om uw woning of bedrijfspand te verkopen? Dan raden wij sowieso een keuring aan omdat kopers dan meer vertrouwen hebben in de installatie.

Tijdens een keuring, controleren we de tank op fouten, voeren wij met een speciaal toestel een geluidstest uit om lekken op te sporen en controleren we op de aanwezigheid van water en slib. De overvulbeveiliging wordt eveneens gecontroleerd en als alles in orde is wordt het conformiteitsattest afgeleverd.